Basset Hound Portal - alt om Basset Hound Kontakt oss | Nettkart | Språk: English Norsk | Søk:

Ozzy (Lejonlands Old Fellow) var en omplasseringshund som kom til oss fra Askim i 2001 tre år gammel. 

Ubekjent for oss led han av en forstørret prostata.  Etter råd fra veterinær ble så Ozzy kastrert.  I årene mellom 2001 og 2006 var han frisk og rask, men sommeren 2006 opplevde vi at han ble lam i bakbeina. 

 

Diagnosen var en mindre prolaps, og med de rette medikamenter ble han frisk igjen.

 

Rett før påsken 2007 skjedde det igjen og han ble tatt med til Norges Veterinærhøgskole på Adamstuen i Oslo.  Denne gang måtte han opereres.  Den første operasjonen på i alt tre ryggvirvler var delvis mislykket og han måtte inn igjen til ny operasjon 20. mars 2007.

 

Vellykket prolaps operasjon

Denne gangen var operasjonen vellykket, men det var bare første steg.  Etter råd fra kirurgen, førsteameanuensis Øyvind Stigen, ble Ozzy sendt til fysioterapi hos forskningstekniker Astrid Arstad. Med et behandlingsprogram som besto av massasje, elektroterapi og - noe senere - vanntredemølle i 15-20 minutter en gang i uken begynte Ozzy å få tilbake følelsen i bakbeina og 10. april 2007 gikk han for første gang på egne bein.  

 

Ikke alle veterinærer er klar over at dette behandlingstilbudet finnes!   Det er derfor viktig å understreke at uten Astrid Arstads program av fysioterapi, elektrostimulans av muskler og nerver, samt økter i vanntredemøllen ville Ozzy sannsynligvis aldri kommet seg på beina igjen. 

 

Andre lamme hunder som har kommet til Astrid, mange måneder etter tilsvarende operasjon, har kommet seg på beina igjen med samme behandling som den Ozzy fikk!

 

 Første økt i vanntredemøllen (11. april 2007)  Her går Ozzy for første gang (10. april 2007)
Her går Ozzy uten hjelp for første gang (16. april 2007) Vilter lek på St. Hanshaugen (28. august 2007)

 

Den dag i dag fortsetter behandlingen, og Ozzy har vist markert fremgang - han vil aldri være rask til beins, men klarer seg meget bra, om litt ustø på bakbeina. 

 

Behandlingen - og fremgangen - var så vellykket at Veterinærhøgskolen har laget en film om Ozzy som har blitt vist i flere sammenhenger hvor veterinærer møtes.  Denne har vi desverre ikke en nettbasert kopi av, men du finner flere Ozzy og Barney videoer på YouTube.

 

På evig jakt! 

I november 2008 fikk Ozzy en ny prolaps og denne gangen kunne han ikke behandles for dette.  Ozzy er nå på evig jakt!! 
 

Kennel Minstemann

På disse sidene kan du lese om en tilsvarende prolaps operasjon og etterfølgende behandling av dachsen Kiera.
Den første tiden etter operasjonen måtte Ozzy trilles rundt i en tvillingvogn!