Basset Hounds i media

Basset Hounds i media

Den meste kjente Basset Hound er vel tegneseriefiguren "Fred Basset" eller Lorang som han het på norsk. En annen, ikke fullt så godt kjent tegneseriefigur, er Droopy the Dog.

 

I boken Boswell's Life of Boswell gjengir kunstneren Evelyn Leavens en Basset Hounds liv på en meget morsom måte.

 

Filmer som Cool Runnings, American Werewolf in Paris, American Pie 2, Spiderman 2 og Smokey and the Bandit ("Fred") for å nevne noen har også en Basset Hound i rollelisten.

 

I den originale TV serien Lassie var Basset Hounden Pokey ofte et innslag og i serier som Columbo ("Dog"), Judging Amy ("Socrates"), The Dukes of Hazzard, Coach ("Quincey") og EastEnders dukker Basset Hounds jevnlig opp.

 

copyright Dave 2 Tone - klikk for å se flere bilder

Og sist, men ikke minst, NRKs serie Tore på Sporet har en maskot ved navn Tore Sporhund som ligner mistenkelig på en Basset Hound.

 

Mer enn en av Walt Disneys tegneseriefigurer er modellert på en Basset Hound, som f.eks. Lafayette i Aristocats, og mange vil vel påstå at mer en en skikkelse i Star Wars filmene er basert på en Basset Hound.

 

Det amerikanske skomerket "Hush Puppies" har siden slutten av 80-tallet benyttet en Basset Hound som maskot for sitt varemerke